„Esimene, mis tõsiselt üllatas, oli see, et lubati esitada küsimus Ukraina ajakirjanikul, kelle puhul oli ju ette teada, et tuleb terav küsimus. Ja nii oligi - sisuliselt süüdistati Venemaad karistusoperatsiooni läbiviimises Ida-Ukrainas. Küsiti, kui palju olete sõjaväelasi Ukrainasse saatnud ning mida kavatsete hukkunute perekondadele öelda," ütles Tüür.

Selle peale Putin ärritus ja vastas küsimusele vaid osaliselt, öeldes, et karistusoperatsiooni viib läbi mitte Venemaa, vaid Ukraina. „Aga fakt, et lubati küsimust esitama inimene, kelle puhul oli teada, et küsimus tuleb terav, on märkimisväärne," ütles Tüür ja lisas, et küsimuste foon on teravam kui eelmistel aastatel. „See on ka arusaadav, sest Venemaa olukord on praegu keerulisem."

Tüüri sõnul peegeldab ürituse retoorikat Krimmi puudutanud küsimus ja vastus. Nimelt küsis Venemaalt pärit ajakirjanik, kas see, mis majanduses praegu toimub on nii-öelda tasu selle eest, et me saime Krimmi. „Putin vastas, et ei, see on tasu selle eest, et me oleme suveräänsed," ütles Tüür.

„Kui see küsimus ja vastus ära tõlkida, siis tegelikult mõeldi küsimusega seda, et kas meie oleme süüdi selles, et me võtsime Krimmi ja peame nüüd selle eest maksma. Putini vastus: meie ei ole süüdi, vaid väliskeskkond on süüdi. Meie kaitsesime oma huve ja nüüd USA survestab meid," võttis Tüür kokku pressikonverentsi esimese poole.