Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse nõukogu esimehe kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marrani sõnul saab keskus endale võimeka juhi. "Suursaadik Jüri Luik on Eesti üks mõjukamaid julgeolekupoliitika asjatundjaid ning rahvusvaheliselt väga tunnustatud analüütik,“ ütles Marran. “Suursaadik Luige kogemused on kindlasti oluliseks eelduseks kaitseuuringute keskuse arenguteel Läänemeremaade ja Põhja-Euroopa üheks juhtivaks mõttekojaks."

„Olen veendunud, et suursaadik Jüri Luige tohutu kogemuste pagasi toel kujuneb Rahvusvahelisest Kaitseuuringute Keskusest mõttekoda, mis aitab keerulises julgeolekuolukorras kaasa Eesti tunnusmärgiks oleva tulevikku vaatava julgeolekumõtlemise arendamisse ja laiendamisse nii Eestis kui ka välisriikides,“ ütles kaitseminister Sven Mikser. „Jüri Luik võtab üle Matthew Bryza käe all väga tegusaks ja laia ekspertkogemusega mõttekojaks kasvanud keskuse.“

Jüri Luik on olnud välisminister, kaitseminister ja riigikogu liige. Ta on töötanud suursaadikuna NATO juures ja Belgias, Hollandis ning Luksemburgis. Aastatel 2003-2007 oli Luik saadik Ameerika Ühendriikides ning aastatel 2007 kuni 2012 Eesti alaline esindaja NATOs. Alates 2012. aastast on Jüri Luik Eesti saadik Moskvas.

Keskuse praegune juht suursaadik Matthew Bryza on ametis alates 2012. aasta kevadest ja tema leping lõpeb 2015. aasta kevadel. Matthew Bryza jätkab tegevust keskuse rahvusvahelises nõukojas.