Hanno Pevkuri sõnul on nii politseimajor Kaido Kõplase kui politseikolonelleitnandi Tarmo Kohvi puhul tegemist võimekate ja pikalt korrakaitsesüsteemis töötanud meestega.

"Usun, et nii Kõplas värske prefektina kui Kohv juba kogenud prefektina mõistavad nende ees seisvaid keerukaid väljakutseid ja on positiivseks eeskujuks nii oma alluvatele kui kõigile eestlastele Eesti turvalisemaks muutmisel," märkis Pevkur.

Kaido Kõplas on sündinud 14. jaanuaril 1978. Riigiteenistuses on ta alates 1998. aastast. Enne 2000. aastat tegeles ta avaliku korra tagamisega, töötades ka kiirreageerimise meeskonnas Tallinnas. 2010. aastast juhtis ta Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse tööd ning tänavu suvest prefektuuri kriminaalbürood.

Tarmo Kohv on sündinud 13. juulil 1968. Riigiteenistuses on Kohv aastast 1991 ja kuni 2004. aastani tegeles ta riigijuhtide julgestamisega. Alates 2004. aastast on ta töötanud mitmetel töökohtadel prefektuurides. 2009. aastast on ta juhtinud Lõuna prefektuuri.

Uued prefektid asuvad ametisse 1. jaanuarist 2015. Prefektuuride juhid nimetatakse ametisse viieks aastaks, teatas siseministeerium.