„Kokku kaasati kontrolli kuni 9000 inimest ning 642 ühikut relvastust ja sõjatehnikat. Sealhulgas 250 tanki ja soomustatud lahingumasinat, üle saja suurtüki ja raketiheitja, 55 laeva ja 41 lennuaparaati,“ öeldakse Venemaa kaitseministeeriumi teates, mida jagati Facebookis Dni.ru vahendusel.

Venemaa relvajõudude peastaabi operatiivse peavalitsuse ülem Andrei Kartapolov ütles Interfaxile, et lahinguvalmiduse kontroll toimus 5.-10. detsembril.

„Tegevus toimus vastavalt kehtestatud rahvusvahelistele piirangutele,“ rõhutas Venemaa kaitseministeerium. Õppustel osalesid raketi- ja suurtükivägede, motolaskur- ja õhudessantvägede ning merejalaväe koondised ja väeosad, luure-, side- ja materiaaltehnilise toetuse üksused ning lahingu- ja sõjaväe transpordilennukite, helikopterite ja Balti laevastiku laevade meeskonnad.

„Lääne sõjaväeringkonna raketibrigaadi allüksused, mis on varustatud operatiiv-taktikaliste kompleksidega Iskander-M, paigutati operatiivselt Venemaa siserajoonidest ümber õppuste rajooni, kus asusid käigu pealt täitma õppelahingülesandeid. Koos mitmete ootamatusse kontrolli kaasatud koondiste ja sõjaväeosadega viidi läbi taktikalised õppused kohapeal ja merepolügoonidel lahinglaskmistega alalisest relvastusest,“ teatas kaitseministeerium.

„Lennuvägi ja õhutõrjeväed täitsid tähtsate sõjaliste ja riiklike objektide kaitse, vägede tegevuse õhust toetamise ning tinglikule vastasele lennuväe purustusvahenditega löökide andmise ülesandeid. Balti laevastiku grupeering viis läbi lahinglaskmised ja täitis eriülesanded merepolügoonidel riigipiiri kaitsmiseks veealuses keskkonnas ja laevaliikluse kaitsmiseks,“ teatas kaitseministeerium.

Kontrolli käigus näitasid relvajõud kaitseministeeriumi teatel väljapaistvat kvaliteeti, suurt lahinguvalmidust, ning mis on tänapäevastes tingimustes eluliselt tähtis, operatiivsust. „Lühikese ajaga (mõnest tunnist kuni ööpäevani) moodustati Kaliningradi oblastis väeliikidevaheline grupeering, kus ette määratud ülesandeid täitsid kõik väeliigid, sealhulgas raketikompleksidega Iskander-M varustatud allüksused,“ rõhutas Venemaa kaitseministeerium.