Täna õhtul jõudis Eestisse uudis, et 20 aastat kapos töötanud eestlane Uno Puusepp oli Interfaxi
väitel üks FSB eriagente. Kaitsepolitsei ei ole uudist veel kommenteerinud. Puusepp vahendas Venemaale infot Eesti, NATO ja USA kohta, vahendab Vene telekanal NTV.

Puusepp, kes kunagi töötas KGBs, oli üks nendest ametnikest, kelle kaitsepolitsei palkas pärast Nõukogude Liidu lagunemist, väitis NTV. Telekanali väitel otsustas ta 1996. aastal asuda koostööle Venemaa eriteenistustega. Tema sidemeheks saanud endine kolleeg KGB-st, Eestis elanud ja äriasjades tihti Venemaal käinud Nikolai Jermakov.

"Minu poolt 1991. aastal meediale ja peaministrile saadetud nimekirjas oli 13 nime, kes töötasid KGBs ja kes palgati ka kaposse. Mind ei üllata ükski nimi ega uudis sellest nimekirjast. Kõik läheb nii, nagu olen hoiatanud. Võimalik, et keegi avaldab veel ise soovi end üles anda," oletas Klandorf.

Klandorf tunnistab, et on hiljem kaitsepolitseameti juhtidele ka individuaalselt öelnud, et tema poolt saadetud nimekirja peaks suhtuma tõsiselt.

"Mind on pareeritud väitega, et nad on kõik kõvad spetsialistid. Aga nad olid seda 1980ndate lõpus ja 1990ndate alguses, Aeg ja tehnika arenevad nii kiiresti, et kunagised oskused ei loe paar aastat hiljem enam mitte midagi. Arusaamatu, miks need mehed kaposse tööle võeti."

Lisaks on ka Tiit Madisson kirjutanud raamatus "Riigipööraja märkmik": "Eesti riiklikku suveräänsust kaitsvas salapolitses töötasid 1996.aastal järgmised KGB töötajad: Vladimir Veitman, Valeri Titov, Uno Puusepp, Aleksander Repkin, Tatjana Valtbach, Aleksei Posledov, Vladislav Preitlov jt."