"Ootame isiku arreteerimise kohta ametlikku kinnitust Peruu ametivõimudelt," vastas välisministeeriumi pressiosakond Delfi päringule.

Välisministeeriumi käsutuses olevate esialgsete ja mitteametlike andmete kohaselt on tegu Eestist pärit meessoost kodanikuga.

Peruus vahistati detsembri alguses narkogrupeering, kuhu kuulus väidetavalt ka üks Eesti kodanik, umbes poole tonni kokaiiniga.

Kohaliku meedia teatel võeti Peruu pealinnas Limas kinni üheksa inimest. Vahistatute seas oli viis peruulast ning neli välismaalast. Lisaks eestlasele võeti kinni viis Peruu ja üks Uruguai, Boliivia ja Hispaania kodanik.

Kokaiin, mis oli pakitud 318 kotti, mille kogumassiks pea kaks tonni, leiti rahvusvahelise maffia narkolaborist Huachipa linnaosas.

Kottidel, millele oli peale trükitud inkade viimase kuninga Atahualpa nimi ning näo kujutis, olevate kirjade järgi pidanuks need sisaldama sojajahu.

Kohaliku prokuröri Juan Mendoza Callao väitel kavatses jõuk saata kokaiini Euroopasse. Uimastilaadungi taga on võimude hinnangul Mehhiko-Kolumbia narkokartell.