Päästeameti pressiesindaja Annika Koppel lisas, et 9. ja 11. detsembril tehtud reidi puhul leiti rikkumisi ka suitsu ja tule leviku takistamiseks ettenähtud tuletõkkeuste otstarbekohasel kasutamisel, põlevmaterjali ja jäätmete ladustamisel, tulekustutite paigaldamisel ja päästemeeskonna sisenemistee märgistuse nõude täitmisel.

"Paljudes poodides olid töötajate teadmised tulekustutitest ja evakuatsioonipääsudest puudulikud," nentis Koppel.

Koppel kiitis Sikupilli Prismat (Tartu mnt 87), Balti jaama Selverit (Toompuiestee 37) ja Tammsaare Säästumarketit (Kiili 19), kus reid käigus tuleohutusnõuete rikkumisi ei tuvastatud.

Päästeamet hindas, et üldiselt oli kaubanduskeskustes päästemeeskondade ligipääsu võimalus hoonetele olemas, kuid mõnel juhul võis see olla raskendatud tänu parkivatele autodele ja mõnel juhul oli sissepääs märgistamata.

9. detsembril kontrolliti kümmet kaubandusettevõtet, millest ainult kahes ei esinenud rikkumisi, kahe osas alustati tuvastatud rikkumiste asjus väärteomenetlus ja kolmele anti suulised ettekirjutused rikkumiste koheseks kõrvaldamiseks. Kolme kaubandusettevõtte osas edastati info objekti inspektorile haldusmenetluse alustamiseks.

11. detsembri reidi käigus kontrolliti viit kaubandusettevõtet, alustati üks väärteomenetlus ja üks haldusmenetlus. Ühes kaubandusettevõttes tuleohutusnõuete rikkumisi ei tuvastatud.