Jutt, et pinguta ja siis tuleb ka palk, lihtsalt ei kehti. Paljud tööandjad lubavad maad ja ilmad kokku, aga palk ikka ei tõuse. Töötajatel on ootamisest kõrini, nad tahavad kohe korralikku palka saada.

Lisaks on tööandjatel tegelikult tööajast väga veider arusaam. Nimelt arvab enamik neist, et ületundide eest ei pea juurde maksma. Tihti ei viitsita oma personali ka koolitada, ega panna paika õiget korda. Mõnel on alati vabandus varuks, miks palka ei saa ära maksta, kuigi ise sõidetakse kohale kalli autoga.

Inimesi kutsutakse tööle puhkuse ja vabade päevade ajal, põhjendusega, et pole kedagi muud võtta, aga selles, et pole kedagi võtta, on tööandja ise süüdi, kuna palk on liiga väike ja lisaks on palgatud ühte tööd tegema liiga vähe inimesi. Töötajate haigestumisega tuleb ette arvestada. Ei ole normaalne, et kui keegi jääb haigeks või lahkub, siis on kohe jama, et kuidas töö tehtud saab.

Kui kaader töötab 400-eurose kuupalga eest ja teeb ebaseaduslikult palju töötunde, siis ei ole mõtet nendelt midagi loota.

Tööandjad, te olete 23 aastat töölisi rõhunud. Nad ei usalda enam teid. Olukorra parandamiseks peate teie ise tegema esimesed sammud. Olge õnnelikud, et meil sellise raha eest üldse keegi tööl käib.