Hääletus järgnes pikale draamat ja erimeelsusi täis päevale Kapitooliumil, mis tõi esile demokraatide kõikuma löönud ühtsuse ning sisaldas ebamugavat liitu president Barack Obama ja esindajatekoja spiikri John Boehneri vahel, kes on varasemates eelarvelahingutes vaenujalal olnud, vahendab Reuters.

Vaidluste tõttu sattus Obama vastuollu esindajatekoja demokraatide juhi ja ühe oma lojaalsema liitlasega kongressis, Nancy Pelosiga, kui presidendi administratsioon püüdis viimasel hetkel veenda demokraate oma vastuseisust loobuma.

Hääletustulemuse 219-206 juures oli kulueelarve vastu 67 vabariiklast, peamiselt seetõttu, et selles ei ole ette nähtud tegevust Obama immigratsiooniseadluse peatamiseks. Selle nullisid aga 57 demokraati, kes hääletasid poolt.

Varsti pärast seda kiitsid nii esindajatekoda kui ka senat heaks 48-tunnise ajapikenduse, et anda senatile rohkem aega kulueelarve kaalumiseks. Senati demokraatide juht Harry Reid ütles, et seda arutatakse reedel.

Kui eelarve senatis heaks kiidetakse, finantseeritakse sellest kõiki valitsusagentuure kuni 2015. aasta septembrini, välja arvatud sisejulgeolekuministeeriumi, mis saab pikendust ainult 27. veebruarini. Vabariiklased kavatsevad viimase ilma jätta rahast, mis on mõeldud Obama seadluse täitmiseks, mis lubab miljonitel dokumentideta immigrantidel USA-sse jääda ja seal töötada.