Helkuripuu mõte on kutsuda kõiki Nõmme kandi inimesi kandma helkureid, et Eestimaa pimedal sügistalvisel perioodil toimuks jalakäijatega, eriti lastega, vähem õnnetusi. Koht on valitud eelkõige silmas pidades seda, et lisaks tänavatele on ohtlikud ka raudteeülekäigud.

Kuna Nõmme-Hiiu-Pääsküla piirkonnas on palju tänavaid, kus toimub vilgas liiklustegevus, kuid kus sisuliselt puuduvad kõnniteed, siis tegi mupo keskusele ettepaneku algatada pilootprojekt "Võta helkur ja helgi".

Homme kaunistavad lapsed vanuses 7-15 helkuritega ühe väikepuu, millelt iga inimene võib võtta helkuri ning kinnitada selle oma jope või mantli külge. Lapsevanemad aga saavad helkuripuust möödudes väiksematele selgitada, miks puu niisuguseks tehti ning miks helkur vajalik on. Peale helkurite jagavad Lauri ja lapsed möödujatele ka maiustusi.

Helkuripuu kaunistusi uuendatakse niipea, kui suurem osa helkureid on uue omaniku leidnud. Kui projekt osutub edukaks, pakutakse samalaadset helkuripuud ka teistesse linnaosadesse.

Idee helkuripuu loomiseks saadi Laagri alevikust, kus kohalik helkuripuu tekitas positiivset elevust ning leidis palju tänulikke kasutajaid ja fänne.

Helkuripuu kaunistamine algab 12. detsembril kell 14.00. Kõik huvilised ja helkurisoovijad on oodatud!