"Pean sellist visiiti kohatuks. Kui Vladimir oleks küsinud väliskomisjoni arvamust eelnevalt, siis minu soovitus oleks olnud kutse tagasi lükata," kommenteeris Mihkelson Delfile Velmani Venemaal käiku.

Mihkelsoni sõnul ei ole Velman oma septembrikuisest Moskva sõidust  riigikogu väliskomisjoni siiani teavitanud ning ta luges sõidust alles tänasest Eesti Päevalehest. Mihkelson osutas ka sellele, et Velmani sõidu ning riigikogust puudumise pidi heaks kiitma Keskerakonna fraktsioon.

"Tuletan meelde, et ei Keskerakond ega tema liidrid, sealhulgas ka Kadri Simson ja Jüri Ratas, pole siiani isegi mitte külmutanud koostöölepingut Putini erakonnaga "Ühtne Venemaa", rääkimata selle lõpetamisest. Eks siit tuleb otsida ka põhjust, miks sarnased sõidud võivad leida Keskerakonnas heakskiitu," lisas Mihkelson.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et riigikogu väliskomisjoni liige Vladimir Velman veetis septembris tööajast kolm päeva Moskvas. Velman võttis vastu EL-i sanktsioonide alla pandud riigiduuma saadiku kutse ja osales teise musta nimekirja tegelase konverentsil. Eesti rahvaesindaja lasi oma sõidu silmagi pilgutamata Vene rahaga kinni maksta.

Kuigi riigikogu eelinfost ei leia selle kohta sõnagi, osales Velman õigeusu parlamentaarse assamblee (ÕPA) nn sotsiaalse tegevuse, perekonna ja emaduse komisjoni istungil. Assambleel on koduleht, kus Velmani kui Eesti rahvaesindaja osalus prominentselt ära märgiti.