"Selline reisimine on tõeliselt üllatav ning ka taunitav. Riigikogu liikmetele on ju ette nähtud lähetuste korral vastavad vahendid ning puudub igasugune vajadus kellegi teise raha eest reisimiseks," kommenteeris Seppik Delfile.

Seppik leiab, et Velmani  Venemaal käik on ka julgeolekuohuks, kuna muudab saadiku sõltuvaks kingituse andjast.

"Paraku pole siin midagi imestada, kuna samasugust skeemi on kasutanud ka erakonna esimees Edgar Savisaar talioümpia ajal ning ka tema ei leia, et oleks midagi valesti teinud! Eks esimees ole liikmetele eeskujuks ja moraalseks majakaks ning ilmselt seetõttu ei leia ka Velman selliste kingituste vastuvõtmises midagi taunitavat," ütles Seppik.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et riigikogu väliskomisjoni liige Vladimir Velman veetis septembris tööajast kolm päeva Moskvas. Velman võttis vastu EL-i sanktsioonide alla pandud riigiduuma saadiku kutse ja osales teise musta nimekirja tegelase konverentsil. Eesti rahvaesindaja lasi oma sõidu silmagi pilgutamata Vene rahaga kinni maksta.

Kuigi riigikogu eelinfost ei leia selle kohta sõnagi, osales Velman õigeusu parlamentaarse assamblee (ÕPA) nn sotsiaalse tegevuse, perekonna ja emaduse komisjoni istungil. Assambleel on koduleht, kus Velmani kui Eesti rahvaesindaja osalus prominentselt ära märgiti.