„Seda, et sanktsioonide eesmärk on sotsiaal-majanduslike tingimuste loomine võimuvahetuse läbiviimiseks Venemaal, tegelikult ei varjata,“ ütles Rjabkov TASS-i vahendusel.

Rjabkovi sõnul suhtub Venemaa rahulikult olukorda suhetes USA-ga ning kasutusele võetakse ennast tõestanud vastumeetmed.

„Me ei tunne sellega seoses närvilisust ja tegutseme läbiproovitult,“ ütles Rjabkov.

Väljatulemine USA sanktsioonide tekitatud olukorrast võtab pikki aastaid, leiab Rjabkov.

„Ma ei ole valmis ütlema, kas see on külma sõja uus väljaanne, kui kaua kestab praegune periood, kuid tean üht: väljatulemine USA sanktsioonide tekitatud olukorrast võtab palju pikki aastaid,“ ütles Rjabkov. „Mis puudutab konkreetseid asju Venemaa ja USA suhetes, siis pilt kujuneb järgmiselt: suhted hakkasid halvenema juba ammu enne Ukrainat. Mitte Venemaa süül.“

Rjabkov märkis, et USA püüab panna Venemaad suhtumise eest Ukraina sündmustesse ümber vaatama oma välispoliitilist kontseptsiooni.

„Püüe SRÜ riigid Venemaast lahti rebida on alati olnud Ameerika välispoliitiliste huvide hulgas ning erilise agressiivsusega ilmnes see selle aasta alguses,“ ütles Rjabkov. „Vene-vastase poliitika pooldajad said carte blanche'i riigipöördeks, kusjuures vastavalt loosungile „eesmärk pühendab abinõu“ tehti peamiseks löögijõuks natsionaal-radikaalid. Seejärel otsustati meid „karistada“ - alguses Krimmi ja Sevastopoli elanike rahumeelse ja vaba tahteväljenduse ja hiljem Ukraina kaguosa sündmustesse suhtumise eest.“