BuzzFeed sai reedel e-kirja Venemaa föderaalselt kommunikatsiooniagentuurilt Roskomnadzor, milles väideti, et netisaidi sisu kutsub üles massirahutustele, ekstremistide massitegevusele või kehtiva korra suhtes avalikele massides tegudele, vahendab BuzzFeed.

Nimetatud e-kiri on väidetavalt saanud Venemaa prokuratuuri heakskiidu ja edastab ka, et ligipääs netileheküljele on Venemaal piiratud. Samuti antakse kirjas BuzzFeedile 24 tundi aega postitus eemaldada. Vastasel juhul blokeeritakse lehekülg täielikult.

Venemaa saadetud e-kirja saad lugeda siit!

Poleemikat tekitanud postitus avaldati kolmapäeval ja seda uuendati neljapäeval. Postitus kajastab videos, sotsiaalmeedias ja sõnas Tšetšeenia pealinnas Groznõis toimunud lahingut islamistidest mässajate ja Venemaa vägede vahel. Rünnak oli läbi aastate suurim.

Varasemalt sellel nädalal keelustas Venemaa ka populaarse videosaidi Vimeo, kuna see näitas terroristliku organisatsiooni ISISe propagandavideot. Samuti on riigis pidevalt keelustatud erinevaid internetisaite, mis on näiteks presidendi Vladimir Putini suhtes kriitilised.