Sõtnik kandideerib kevadel SDE nimekirjas Nõmme ja Mustamäe piirkonnas.

Sõtnik tunnistas tänasel kohtumisel ajakirjanikega, et ta sai mõned päevad tagasi pakkumise, millest oli raske ära öelda.

Ta märkis, et kuna paljud projektid, milles ta osaline oli, jäid pooleli, siis ta tundis, et oleks siiski aus ja õige jätkata. Ta nimetas kooseluseaduse rakendusakte ning töövõime reformi.

Samuti ütles Sõtnik, et soovib omalt poolt kaasa aidata, et poliitikas oleks rohkem naisi. "Võrdsete võimaluste tagamine kõikidele inimestele, sõltumata soost või seksuaalsest sättumusest, vanusest või haridusest, on ühisosa minu ja sotside vahel ning selle teemaga tahan tegeleda," rääkis ta.

Keskerakonnast lahkunud riigikogulane sõnas, et ta ei pea ennast reeturiks ning loodab olla sillaks eesti ja vene kogukonna vahel, rääkides venelastega nende emakeeles sellest, et Eestis on peale Keskerakonna ka teisi erakondi.

Riigikogu liige Olga Sõtnik teatas teisipäeval Facebook'is, et astus Keskerakonnast välja. "Tegin täna endale kingituse - astusin välja Keskerakonnast. Las uus eluaasta algab valgelt lehelt," kirjutas täna sünnipäeva tähistav Sõtnik ja lisas sinna juurde väljavõtte äriregistrist.

Pea 15 aastat Keskerakonda kuulunud Olga Sõtnik astus parteisse 27. juunil 2000.

Sõtnik oli rahvastikuminister Eldar Efendijevi nõunik 2002–2003 ja Tallinna abilinnapea aastatel 2005–2007.

Ta on valitud kahel korral riigikokku ja olnud riigikogu majanduskomisjoni liige.

2014. aasta märtsis teatas Sõtnik, et kandideerib Euroopa Parlamenti üksikkandidaadina. Veidi varem kutsus ta Keskerakonda Ukraina sündmuste tõttu lõpetama koostööd Ühtse Venemaaga. Ta sai Euroopa Parlamendi valimistel 328 häält ja ei osutunud valituks.