„Üks isik on seoses tulekahjuga kinni peetud. Paljud inimesed on teatanud meile sellest isikust ja me oleme selle isiku kinni pidanud, et näha, mida ta selle selle asja kohta ütleb,“ teatas Geir Arne Sjøhagen Lõuna-Trøndelagi politseist Aftenposteni vahendusel.

Politseile ja tuletõrjele on appi kutsutud tsiviilkaitse. Esimene teade tulekahju kohta saabus kell 4.02.

Politsei teatel on evakueeritud umbes sada inimest, kellest 60 on hotelli külalised.

Inimohvritest teateid ei ole.

Kella viie ajal hommikul teatas tuletõrje, et leegid on suudetud väljaspool hooneid summutada, kuid seespool põleb edasi.

„Me oleme võtnud appi tsiviilkaitse. Tuletõrjemeeskonnad kohapeal teevad tööd, et takistada tule levimist piirkonnas mööda katuseid, aga see on raske töö,“ ütles Lõuna-Trøndelagi politsei operatsioonijuht Leif Berglund kella kuue ajal hommikul.

Trøndelagi tuletõrje- ja päästeteenistuse brigadir Stein Yttereng ütles NRK-le, et põleng sai alguse väljastpoolt ja levis lähedalasuvale hoonele. Tuletõrje on appi kutsunud lisameeskondi, et tule levikut vältida.

Ühes hoones asus Trondheimi linna vanim kõrts Kieglekroa.

Kolmapäeva õhtul puhkes tulekahju ühes kortermajas Trondheimi Risvollani linnaosas. 11 inimest viidi haiglasse ja 44 evakueeriti. Veidi aega hiljem läks tuli lahti samas lähedal.

Nende põlengute eest on ühele mehele süüdistus esitatud. Ise väidab ta, et pole nendega kuidagi seotud.