Spolitise organismis mõõdeti 1,4 promilli alkoholi.

Spolitis ütles Delfile, et sai Lätis tavapärase karistuse. "Mult võeti kaheks aastaks load ära, maksin 850 eurot trahvi ja pean minema viieks päevaks aresti," ütles seimi asendusliige.

Seimis on Spolītis välisminister Edgars Rinkēvičsi asendusliige. Tema saadikumandaat kinnitati 5. novembril. Joobes juhtimisega jäi ta aga vahele enne, kui ta sai seimi liikmeks.

"Seimi juristid ja politsei juristid nüüd arutavad, kuidas selle viie arestipäevaga käituda," sõnas Spolitis, kuid lisas, et ilmselt kehtib siiski lihtne arusaam, et praegusel juhul talle saadikupuutumatus ei laiene.

"Võtan oma raamatud kaasa, lähen seimi vaheajal ja istun oma viis kongipäeva ära," sõnas Spolitis. "See on kohtu otsustada, millal arest täide viiakse. Spolitis ei ole enda sõnul varem arestimajas käinud, kuid suurt ennast sellepärast ei vaeva, sest seadus on kõikidel üks. "Arestimaja pole vangla, ma arvan, et seal on ka teisi autojuhte, kes on lollisti tegutsenud nagu mina ja joobes sõitnud."

Teadaolevalt saab Spolitis olema esimene seimi liige, kes arestimajja peab minema. "Kahjuks nii see on," tunnistas ta. "Me kõik oleme inimesed, kahjuks see nii juhtus. Ma kahetsen oma väärtegu, aga oma tööd tuleb edasi teha ja valijatele antud lubaduse täita."

Ehkki Lätis on nõutud ka Spolitise tagasiastumist, ei saa sellest Spolitise enda sõnul juttugi olla. "Eetika ei hõlma kõiki kodanikke täiesti ühtselt," rääkis ta. "Ühed eetikareeglid on advokaatidel, teistes õpetajatel, kolmandad arstidel. Poliitikute eksimus on valetamine ja korruptsioon, selle vastu ma eksinud ei ole."