Neljapäeva õhtul protesteeris umbes 200 inimest 34-aastase Rumain Brisboni tapmise vastu. Marsiti Phoenixi politsei peakorteri juurde ja blokeeriti tänavaid, vahendab Reuters.

Phoenixi politsei teatas, et Brisbon istus teisipäeva õhtul ühe poe juures oma maasturis ning kaks pealtnägijat teatas politseinikule, et autos istujad müüvad narkootikume.

Phoenixi politsei teatel kutsus politseinik abijõude, kuid nägi siis, et Brisbon paistis võtvat midagi auto tagaistmelt.

Politseinik andis Brisbonile mitu korraldust näidata oma käsi ning Brisbon asetas ühe või mõlemad käed oma vööpiirkonda ja põgenes.

Politseinik jooksis Brisbonile järele ja sai ta kätte ning rüseluse käigus arvas politseinik tundvat relva käepidet, kui hoidis kinni Brisboni taskus olnud käest.

„Politseinik andis kahtlusalusele mitu korraldust maha heita, kuid ta keeldus allumast, karjudes politseinikule roppusi,“ teatas Phoenixi politsei.

Sel hetkel mõlemad mehed komistasid ja politseinik ei suutnud enam Brisboni käest kinni hoida.

„Kartes, et Brisbonil on taskus relv, tulistas politseinik kaks lasku, tabades Brisbonit kehasse,“ teatas Phoenixi politsei.

Pärast tulistamist saabusid abijõud ja Brisbon tunnistati kohapeal surnuks.

Politsei teatel olid Brisbonil kaasas narkootilise valuvaigisti oksükodooni tabletid ning autost leiti poolautomaatne käsirelv ja purk arvatavasti marihuaanaga.