Kirikliku heategevusega tegeleva organisatsiooni kauaaegne Libeerias resideerunud töötaja Marthaline Sirleaf oli ebolasse nakatunud ja suri esmaspäeval, vahendavad Iltalehti ja Ilta-Sanomat organisatsiooni esindaja Leena Lindqvisti kommentaari.

Organisatsiooni esindaja edastatud teate kohaselt otsustas Sirleaf 12. novembril, et jääb koju, kuna tal mõõdeti palavik. Palaviku põhjuseks avastati aga olevat ebola ja kõik elanikud tema majast evakueeriti. Organisatsiooni peakontor sai ebola juhtumist teada 28. novembril.

Naine sai head meditsiinilist abi ja temaga suheldi telefoni teel. Organisatsiooni Lääne-Aafrika kontori töötajatel ei olnud naisega alates 12. novembrit füüsilist kokkupuudet ja praeguseks puudub oht, et mõni neist on nakatunud. Organisatsioon lubas oma avalduses, et kasutusele on võetud kõik meetmed, et edasist nakkusohtu vältida.

Organisatsiooni Lääne-Aafrika kontoris töötab kokku 15 inimest: kaks soomlast, üks prantslane ja 12 libeerlast.

Lääne-Aafrikas on ebolasse teadaolevalt nakatunud ligikaudu 16 000 inimest, surnud on umbes 5700. Enim on ebola laastanud Libeeriat, Sierra Leonet ja Guinead.