"See, et riigikogus on esindatud erineva erialase tausta ning töökogemusega inimesed, on pigem hea. Peab olema noori ja vanemaid, mehi ning naisi, juriste ja insenere... Parlamendi valib rahvas ning mida laiem osa erinevatest ühiskonnagruppidest on riigikogus esindatud, seda parem," ütles Luik Delfile enda parteikaaslase Kaja Kallase hiljutist poliitikute tööd ja elukogemust puudutavat väljaütlemist kommenteerides.

Hea poliitik on Luige sõnutsi eelkõige empaatiline meeskonnamängija, inimesi ja ühiskonna protsesse mõistev, vahetu kuulaja, ideede pakkuja ja lahenduste leidja ning ka sõnapidaja.

"Mida laiem on poliitiku silmaring ning mida enam on tal kogemusi erinevatest eluvaldkondadest, seda lihtsam on ka erinevate ühiskonnagruppide vajadusi mõista. Samas on väga oluline, et poliitikasse tulnu mõistaks ka meeskonnatöö olulisust. N-ö üleöö poliitikuks saanuil on seega omad väljakutsed," lisas Luik.

Riigikogu liige ja sealse kultuurikomisjoni esimees, 32-aastane Lauri Luik on lõpetanud Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi 2000. aastal ning Tallinna Tehnikaülikooli arvuti- ja süsteemitehnika erialal aastal 2004. 2009. aastal kaitses ta samal erialal magistrikraadi.

Lauri Luik on Reformierakonna liige alates 2000. aastast. Ta oli Haapsalu linnavolikogu liige aastatel, samuti valiti ta 2009. aastal Haapsalu linnavolikokku. Aastatel 2005-2011 oli Luik Reformierakonna juhatuse liige ning aastal 2007. sai temast XI riigikogu liige. Ta kandideeris ka 2011. aasta riigikogu valimistel, sai 1931 häält ja osutus valituks ka riigikogu XII koosseisu.

Luik on ka Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogu liige, Hasartmängumaksu Nõukogu esimees, EELK Haapsalu Püha Johannese koguduse nõukogu liige ning Eesti Koolispordi Liidu president.

Reformierakonna liige ja Euroopa Parlamendi saadik Kaja Kallas ütles Delfile antud intervjuus, et tema arvates võiks poliitik enne Toompeale jõudmist töötada ka mõnes muus valdkonnas ning elu näha.