Edasi hüvitised volituste lõppemise korral, 20% palgast eluasemekulude hüvitis, lähetuskulud, tõenäoliselt ka telefoniarved ja muud taolised kulud ning kasvõi töö juures kulutatavad kontoritarbed ja elekter. Lisaks veel eripensionid. Igasuguste kulude loetlemist võiks ilmselt pikalt jätkata.

Sarnaselt näiteks Leeduga, peaks Riigikogu liikmete palgad siduma miinimumpalgaga. Siis oleks neil rohkem motivatsiooni ka riigi üldise palgapoliitikaga tegeleda. Ja sarnaselt näiteks Saksamaaga, tuleb iga istungilt puudumise eest, ka haiguse või lähetuse korral, palka vähendada.

Mis puudutab juba nimetatud eluasemekulusid, siis neid tuleb maksta faktilise elukoha järgselt, kui see jääb kaugemale kui 50 km Tallinnast. Ehk siis tullakse töö pärast linna ja tasutakse reaalsed kulud elukohale, on see siis hotell või üürikorter. Loomulikult mingis mõistlikus ulatuses – mõne superhotelli supersviidid selle alla ei käiks. Ega ka sugulase korter, mille eest sugulane tahab turuhinnast kolm korda kõrgemat tasu saada.

Transpordikulud aga lahendada sarnaselt Soomele, kus on tasuta riigisisesed rongireisid, lennud, bussisõit ja pealinnasisene takso tööga seotud ülesannete täitmiseks.

Ja mingeid täiendavaid abisid nende kaduvate kohtade asemel nüüd küll vaja pole! Kui ma ei eksi, siis on Riigikogu Kantseleis piisavalt igasuguseid asjapulki, kes ei pea seal ainult kohvi keetma või lilli kastma. Kui jääb puudu mõnest kitsa ala spetsialistist, siis vaadata alustuseks ikka olemasolevad reservid üle ning kaaluda, kas üks või teine ametikoht ikka on õigesti komplekteeritud. Ja kui siis tõesti selgub, et enam kuskil midagi parandada ei saa, alles siis mõelda täiendava üksiku koha loomisele.

Hea lugeja, avalda oma mõtteid Riigikogu liikmete arvu ja riigireformi teemadel aadressil rahvahaal@delfi.ee !