Hommikusele ajale määras umbusalduse arutamise Toomas Vitsut, kes on nii Tallinna linnavolikogu kui ka selle Keskfraktsiooni esimees.

Vitsut kommenteeris, et volikogus algabki töö veerand üheksa. "Hommikul on pea värske. Miks mitte kell kaheksa raskete küsimustega tegeleda?" küsis Vitsut.

"Volinikud saavad hommikul enne tööleminekut volikogust läbi käia, oma volinikukohuse ära täita ja siis tööle minna," lisas Vitsut.

Vitsuti sõnul pole see esimene kell kaheksa hommikul algav linnavolikogu istung, sest ka eelmist Savisaare umbusaldust arutati samal kellaajal.

Vitsuti sõnul on kavas volikogu korralisi istungeid pidada ikka kell 4 pärastlõunal, aga erakorralised istungid võivad toimuda ka muudel kellaaegadel. Tema sõnul on erakorralisi istungeid aastas mitmeid ja kõik neist polegi Savisaare umbusaldusavaldused.

Umbusalduse algatanud Reformierakonna, IRLi ja sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikmed ei pea võimalikuks Savisaare jätkamist linnapeana, kuna tema juhitavas haridussüsteemis kasutatakse lapsi nõukogude okupatsiooni sümbolite taustal pildistamiseks.