"Ülle Madise haridus ja teadmised teevad temast tugeva õiguskantsleri kandidaadi. Kui president esitab ta ametlikult kandidaadiks ja meie riigikogu fraktsiooni liikmed temaga kohtuvad, tuleb sellest huvitav vestlus. Seejärel saame teha oma otsuse," kommenteeris Michal Delfile president Ilvese ideed pakkuda uueks õiguskantsleriks Ülle Madise.

"Ilmselt on tal ideid, mida paremini teha või mida tegemata jätta. Isiklikult arvan, et Ülle Madise on hea õigusvaldkonna tundmisega ning lisaks akadeemilisele teadmisele on tal praktikuna ka põhjalik ülevaade Eesti riigi toimemehhanismidest," sõnas Michal.

Michali sõnul Reformierakonnal oma ega täiendavat kandidaati õiguskantsleri kohale ei ole. "Seadusandja saab vabariigi presidendi ettepanekut kas tunnustada või mitte. Küll eeldab selle otsuse tegemine ülevaadet valikuprotsessist ning kandidaadi mõtetest. Vastasel korral oleks seadusandlik kogu vaid kummitempel, ja sellest soovitas eile ka vabariigi president ise hoiduda, kui kuulutas valimised välja."

President Ilves alustas eile parlamendierakondadega konsultatsioone, et esitada riigikogule õiguskantsleri kandidaadiks oma õigusnõunik, Tartu ülikooli riigiõiguse professor Ülle Madise.

Riigipea kohtus Madise kandidatuuri asjus eile pärastlõunal Urmas Reinsaluga Isamaa ja Res Publica Liidust, Kadri Simsoniga Keskerakonnast, Kristen Michaliga Reformierakonnast ja Karel Rüütliga SDE-st.

Justiitsministeeriumis avaliku õiguse osakonna juhatajana, riigikogu põhiseaduskomisjoni sekretariaadijuhatajana, riigikontrolli peakontrolörina ja TTÜ avaliku õiguse professorina töötanud Ülle Madise on märtsist 2009 presidendi õigusnõunik ja septembrist 2011 töötab ta ka Tartu ülikooli õigusteaduskonnas riigiõiguse professorina. Madise on osalenud Eesti põhiseaduse kommenteeritud väljaannete koostamisel 2002. aastal ja 2008. aastal ning on 2012. aasta väljaande peatoimetaja.

Õiguskantsleri nimetab ametisse riigikogu presidendi ettepanekul seitsmeks aastaks. Senise õiguskantsleri Indrek Tederi ametiaeg lõpeb märtsis.