Minule lähim pangaautomaat asub kuskil 200 meetri kaugusel minu koduuksest, Mustamäe polikliiniku küljes. Kurioosseks teeb selle olemasolu asjaolu, et varem ma sellest teadlik ei olnud ning minule teadaolevalt seda ATM-i eriti palju ka ei kasutata. Tegemist on vanema generatsiooni automaadiga, mis on aeglane ja kumera ekraaniga ja mille väljavahetamist uuema vastu ongi ilmselt edasi lükanud vähene kasutus. Minu arust see lihtsalt vedeleb seal, samal ajal kui suuremates keskustes pannakse pangakontoreid kinni ning viiakse ATM-e lihtsalt minema.

Enamik inimesi aga maksab iga kuu oma pangakaardi hooldustasu, mis tegelikult tähendab pangaautomaatide elektri, sularahaveo ning hooldustööde tasu.

Kuigi mitmed kommertspangad ning isegi Eesti Panga juht Ardo Hansson on viimastel aastatel jõuliselt väitnud, et sularaha on kallis, siis ikkagi võiksid olla suuremates keskustes ATM-id käepärast. Eriti arvestades seda, et siiani eksisteerib kohti, kus pangakaardiga maksta ei saa. Pangaautomaate saab ju kasutada ka teisteks funktsioonideks, näiteks maksete tegemiseks.