Kohtuistungi alguses uuris kohtunik Värnikult, et kas viimane on kaine. Veepudelit käes hoidev spordisangar kinnitas, et seda ta tõepoolest on. Värnik loobus ka millegipärast istungi alguses kohe oma kaitsjast.

Kriminaalhooldajate ettekande järgi rikkus Värnik oma vabastustingimusi, kuna tarvitas katseaja teisel kuul juba alkoholi. Värnik tarbis nimelt teadaolevalt tänavu 30. oktoobril ja 19. novembril alkoholi. Samuti ei ilmunud Värnik korduvalt kriminaalhooldaja vastuvõtule. Kui ta aga lõpuks päev hiljem sinna läks, siis oli ta tarvitanud alkoholi.

Lisaks ei ilmunud Värnik peale seda veel korduvalt kriminaalhooldaja juurde ja teatas ühel korral näiteks, et käis juhutöid tegema.

Kriminaalhooldaja tuletas meelde, et alkoholitarbimise keeld ei pandud talle peale niisama, vaid et vältida uust samasugust kuritegu.

"Ma väga vabandan eelmise korra eest ja tunnistan, et mul on alkoholiga probleeme. Üritan ravi saada ja tean, et olen vigu teinud," rääkis Värnik kohtus.

"Ma tahaks ennast parandada ja ma ei eita seda," lisas Värnik. Töökoha kohta rääkis Värnik kohtus, et "läbiräkimised käivad" selles suunas.

Kriminaalhooldaja tõi veel ka välja, et tegelikult on Värniku raviarst talle juba soovitanud alkoholiravi, kuid spordisangar keeldus toona sellest. Samuti uuris hooldaja, et kas maailmameister oleks nõus minema ka pikemaajalisele ravile. Värnik lisas selle peale, et ta sooviks sellest ennem oma raviarstiga rääkida.

Samuti tunnistas Värnik kohtus, et kunagine sporditäheks olemine ja sealt positsioonilt langemine on temas tekitanud depressiooni, seega ei ole ta ka kriminaalhooldaja juures käinud.

Värnik lubas, et läheb alkoholiravile. Samuti kohustati Värnikut kriminaalhooldaja juurde minema ning seega tegi kriminaalhooldaja ettepaneku pikendada Värniku katseaega ühe kuu võrra.

Kohus teebki nüüd Värniku kohta otsuse 2. detsembril.

Harju maakohtus toimus täna istung, milles tehti ettepanek pöörata eksmaailmameistri Andrus Värniku tingimisi karistus täitmisele.

Eesti endine tippsportlane mõisteti tänavu augustis süüdi korduvas ja suurt valu põhjustanud kehalises väärkohtlemises. Talle määrati kokkuleppemenetluses kahe aasta ja ühe kuu pikkune tingimisi vangistus, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kahe aasta ja kuue kuu pikkusel katseajal toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Lisakohustustena pidi Värnik katseajal osalema sotsiaalprogrammis ning ei tohtinud tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Samuti mõistis kohus Värnikult välja kannatanu tsiviilhagi 4100 eurot ning riigituludesse sundraha ja menetluskulud.

2005. aastal odaviskes maailmameistriks tulnud, ent pärast sportlaskarjääri lõppu eluraskustesse sattunud Värnikut süüdistati karistusseadustiku paragrahvi 122 järgi, mis käsitleb piinamist ehk järjepidevat või suurt valu põhjustanud kehalist väärkohtlemist.

Eelmise nädala istungil selgus, et Värnikul puudus kaitsja. Seega otsustati istungil talle kaitsja määrata ja lükata tema asja arutamine edasi 25. novembrile. Maailmameister oli siis juba kohtusaalist välja sammumas, kui kohtunik tundis Värnikul järsku alkoholihaisu ja kutsus politsei, et joovet kontrollida.

Kohale saabunud politseipatrull mõõtis Värnikul 0,96promillise joobe. Kohtuniku küsimusele, kas ta teab, et tal on joove, tunnistas Värnik, et ta tarvitas eelmisel päeval alkoholi.

Peale möödunud nädala kohtuistungi lõppu vangutas endine tippsportlane pead ning sammus närviliselt minema.