Näitekunsti sihtkapital eraldas kultuurilehe Sirp andmetel Raivo Trassile 12 000 krooni Argentinas toimunud teatriimprovisatsioonide festivali sõidu- ja majutuskulude hüvitamiseks, kirjutab Pärnu Postimees.

Kultuurkapitali näitekunsti ja rahvakultuuri sihtkapitali projektijuhi Koidu Oja sõnul küsis Trass toetust 16.-28. detsembrini aset leidnud Argentina-reisi lennupiletite ja majutuse jaoks. Festivali ajaks on taotluses märgitud 16.-17. detsember, kohaks Buenos Aires.

5. jaanuari SL Õhtuleht ja 10. jaanuari Pärnu Postimees kirjutasid teleajakirjanik Mati Talviku tütre Argentinas toimunud pulmadest, millest võttis osa ka pruudi tädimees Raivo Trass. Trass lendas Eestist koos 11 pulmakülalisega Argentinasse 16. detsembril, pulmad peeti 20. detsembril.

“Mina ei leia, et ma millegi vastu eksinud oleksin,” lausus Endla peanäitejuht oma 12 päeva väldanud kultuurireisi kohta. “Pulmad kestsid ainult üheksa tundi.”

Trass ütles, et jõudis Argentinasse 17. detsembri ennelõunal. 19. detsembril käis ta koos abikaasa ja veel kahe tuttavaga Vabaduse teatris Argentina ja Tšiili meeskonna vahelise improetenduse poolfinaali vaatamas, päev hiljem jälgis samas sõprusmatši.

Hiljem läksid Trassid ooperi- ja balletiteatrisse Colon ekskursioonile, kus neil õnnestus poolteist tundi vaadata kaasaegse balletietenduse peaproovi.

Kasulikuks pidas Trass ka teatrimuuseumi ja raamatupoodide külastamist.

Trass tunnistas, et nähtud improetendused on meelelahutust ja sporti hõlmav nähtus, mida Eesti kultuuriruumi üle kanda on raske. Tema hinnangul eristas sõitu tavalisest turismireisist see, et ekskursioonil peab kogu aeg ühest kohast teise kiirustama ja süveneda on raske.

Trassi andmetel läks tema ja ta abikaasa Argentinas käimine maksma 30 000 krooni. Eeldades, et Trassi abikaasa kulusid kultuurkapital kinni ei maksa ja kultuurkapital tasub 12 000, tuleb Trassil endal tasuda 3000 krooni.

Kultuurkapital on Trassile andnud ka 4000 krooni Moskvas Meierholdi keskuse teatriolümpiaadil osalemiseks ja 8000 krooni Pariisi teatri- ja kunstieluga tutvumiseks.