Alljärgnevalt veel mõned kommentaarid.

"Kui nüüd spaade juhtkonnad avalikustaksid, kui mitu korda basseinis vesi täielikult vahetatakse. Aga järvedes käite ujumas? Kes seal valvab, et veemõnude nautlejad ennast sügavamas vees tühjendamas ei käi? Kes seal valvab et mingi ekseemiga, kubemetäidega või muu nn keelatud haigusega tüübid vette ei lähe või üldse rannale ei pääse?

Ja ega siis ainult spaades ole basseinid - igatsorti hotellide saunad, avalikud saunad, tunnisaunad - kas neid ikka küüritakse puhastatakse, nii nagu PEAB?"

"Näib, et keegi on spaade-ujulate vastu vimma kandmas ja neile sõja kuulutanud. Sedalaadi artikleid ilmub juba suisa igapäevaselt. Tont teab mis põhjustel. Konkurents? Kättemaks? Vms? Olen vahelduva eduga ujumas käinud umbes 15 aastat. 2-3 korda nädalas ja ei oma mingeidki pretensioone ega saanud "seenhaigusi", nagu mitmed "pahased kliendid" kurdavad. Ei hakka siinkohal ujulat nimetades reklaami tegema: las igaüks ise otsustab kus ta käib. Aga võin kinnitada, et neis kohtades kuhu mina olen sattunud, küll erilisi probleeme ei esine."

"Ma olen puhtalt iseenese tarkusest juba ammu selleni joudnud, et solgivanne võtmas ei käi. Ja ma ei oskagi kuidagi mõnuks pidada karja alasti võõrastega koos pesemist ning seejärel nende kehajääkide ja mürgi kokteilis ujumist. Suvel meri ja oma saun+vann aitavad mind täiesti piisavalt!"

"Kõige suuremad sita toojad ongi lapsed koos oma vanematega. Plätadega vette. Söövad, joovad vees jne. Kuidas see nn tervisekontroll riietusruumis välja näeb ja kes seda teostab?"

"Ahnus on selle asja nimi...Basseinivett ei vahetata: automaat lisab aina kemikaale...ja inimesed saavad kloorisest veest punased küülikusilmad ja halvemal juhul kloorimürgituse."

"Piirnormid kehtestatakse ikka selle järgi ja selleks, et sisaldused kõigile inimestele ohutud oleks. See 'pisut suurem kloorisisaldus' pole sugugi tervisele ohutu, nagu rahva rahustuseks ja spaaomanike rehabiliteerimiseks väidetakse, et ujulat päris sulgema ei peaks ning füür jookseks. Mul on nahk kipitama hakanud nii Viimsi spaas, Tallinkis kui veel mõnes muuski ujulas. Mõne koha puhul on kloorihaisu tänavale tunda... Tabelis on need ujulad mittevastavad. Kui lapsega minna sinna, siis eelistan siiski 'vastavaid' basseine.

"Minu arust on asi väga tõsine. Miks ei ole basseinide vesi viidud normidele vastavaks? Olen ise üks ohvritest, kes sai basseinist nakkuse, viibides isegi nädal aega haiglas. Raiutakse nagu rauda, et mitte mittesobivast basseiniveest. Nakkus, mille ma veest sain ja selle tagajärg -8 kuud kulus selleks aega. Ja enam basseini minna ei julge, kardan. Mullivannides pole käinud. Lapsevanemad ja muud kodanikud palun tõstke ka kisa ainult üheskoos võime edu saavutada. Kas julgete enam minna basseinidesse ujuma või saata lapsi?

"Vesi ei vasta normidele, aga basseinid on sellest hoolimata külastajatele avatud..."