"Vahel on meelsuse avaldamine fataalne," kirjutas Arrak sotsiaalmeedias. "Minu IRL'i astumine tähendas minu päevapealt vallandamist Tõnis Lukase poolt ...... mis iganes põhjusel. Ei saa jätta märkimata, et IRL (endine Isamaaliit oli Lukase koduerakond). Aga see selleks. Ilmneb, et ka poliitikast "väljas" võib räpaseks saada/jääda."

Lukas ütles Delfile, et see on vale formuleering. "Jutt on tänasest vestlusest, kus ma informeeris Arrakut, et ma ei pikenda tema käsunduslepingut," ütles Lukas. "See töösuhe pidi lõppema aasta lõpuga nagu ka sõlmitud leping."

Lukase sõnul on põhjused puhtalt tööalased ja selgelt töökorralduslikud. "Lootsin, et ta aktiviseerib oma tegevust," sõnas Lukas, kes ei pidanud enda sõnul õigeks kommenteerida Arraku töösuhte teemat kollektiivis. "Arvan, et ka ta ise kahetseb, et sellise asjaga luisates avalikkuse ette läks."

Lukas avaldas lootust, et täiskasvanud inimesed saavad siiski rahulikult aasta lõpuni koos töötada.

Erakonda kuuluvusel ei ole Lukase sõnul Arraku töösuhtega mingit pistmist. "Erakonda kuuluvaid inimesi on muuseumis teisigi ja erakonda kuuluvus ei ole kindlasti põhjus, miks ta ei võiks muuseumis töötada," rääkis Lukas. Küll aga möönis Lukas, et ERMi olulised töötajad ei tohiks valimiskampaaniasse lülituda.

Arrak andis novembri keskel teada, et liitub IRLiga, kuid märtsis riigikokku ei kandideeri.