OCPA-West ehk USA armee lääneregiooni avalike suhete osakond abistab muuhulgas produtsente, režissööre ja kostümeerijaid ning vajadusel vaatab üle stsenaariumi. Loomulikult aidatakse ka armee varustuse ning sõjaliste objektide filmimise organiseerimisel.

Mõistagi ei saa igaüks tänavalt sääraseid hüvesid kasutada. Heakskiidu saamiseks tuleb näidata, mis kasu saab projektist USA kaitseministeerium ja armee. Kui sooviavaldus on jõudnud armee avalike suhete osakonnani, järgneb 6-10 nädala pikkune ooteaeg. Selle jooksul vaatab projekti üle armee avalike suhete osakonna juht, seejärel kaitseministeerium ning selle avalike suhete osakond.

Sooviavaldusi hinnatakse muuhulgas järgmiste kriteeriumite alusel: film, mäng, telesaade vms peab aitama avalikkusel mõista armee ja kaitseministeeriumi tegevust; aitama armee värbamisprogramme; toodetud sisu peab näitama isikuid, kohti, operatsioone või ajaloolisi sündmusi autentselt.

Ämari lennuväljal reklaamklippide filmimise kontekstis on aga kõige olulisem, et eelkirjeldatud tingimustele lisandub 81-lehekülje pikkune keelatu-lubatu nimekiri. Muuhulgas võib sealt lugeda, et armee ei toeta religioosseid organisatsioone, ideoloogilisi liikumisi ning poliitilisi kampaaniaid ja organisatsioone.

Kui juba Eestist juttu oli, tasub märkida, et ka meie kaitsevägi teeb filmitootjatega koostööd, aidates nii nõu kui jõuga. Kaitseministeerium on aga psühholoogilise kaitse eesmärgil toetanud näiteks sõjafilmi „1944" valmimist.