Palavik võetakse ravimitega alla ja laps tuuakse lasteaeda

“Olen ise lasteaias töötanud ja tean, mis seal toimub. Kahjuks paljud vanemad teevad ükskõik mida, et oma tõbine laps sinna tuua. Hommikul saab laps tableti sisse ja kui tuuakse laps lasteaeda, kes on silmnähtavalt haige, siis ema vastus on et palavikku ei ole. Kuid peale lõunaund on lapsel jälle palavik. Siis õhtul, kui ema järgi tuleb, imestab, et oi, kodus oli täitsa terve.

Teate, emad, on paar võimalust: 1.Otsige omale poole ajaga töökoht (mina vahetasin laste pärast töökohta, kuna nad jäid kõrvadega kohe haigeks) 2. Otsige endale laste haigestumise ajaks keegi, kes on nende juures, kui teie tööl (vanemad, vanavanemad, sõbrannad, kui muidu ei saa, siis tasuline lapsehoidja, kas või mõni üliõpilane).

Lapse tervis on kõige tähtsam. Selge see, et sõimerühmas ja kolmeaastaste rühmas on kõige rohkem haigeid. Meil oli ka väga tublisid vanemaid, kes tõesti ravivad oma lapsed terveks, kuid kui uuesti lasteaeda tulevad, siis mõni pooltõbine (tatine, köhane) laps nakatab teda uuesti. See annab tõesti vanemal õiguse pahane olla.”

Haige laps tuuakse järjekindlalt iga päev lasteaeda

“Igasuguseid “imesid” teevad vanemad oma haigete lastega. Lükatakse kõrges palavikus laps rühma ukse vahelt sisse ja ise joostakse ruttu ära, et õpetaja ei saaks last koju saata. Tuuakse haiguse tõttu koju saadetud laps järjekindlalt igal hommikul tagasi, sest “laps on nüüd terve”, aga tegelikult on palavik suure hulga rohtudega alla võetud ja tõuseb paari tunni pärast uuesti kõrgeks, taas helistab õpetaja lapsevanemale ja taas tuuakse haige laps järgmisel hommikul lasteaeda. Tulemuseks haiguste rasked tüsistused — kopsupõletikud, keskkõrvapõletikud.”

Igasuguseid asju tehakse, te ei usukski, aga lasteaiaõpetajatele on see argipäev. Köhiv ja nohune laps on haige ja tuleb kodus terveks ravida. Kujutage ette, kui kurnav on haige lapse jaoks pikk päev lasteaias, koos teistega tundides osalemine, õues mängimine, kui ta samal ajal tahaks ehk hoopis puhata ja voodis lamada või rahus ja vaikuses kodus mängida.”

Kumb on tähtsam — töö või lapse tervis?

"Kallid lapsevanemad, kas te mõtlete ka oma pisikese lapse peale, kui te
viite ta haigena lasteaeda. Mina olen töötanud ka lasteaias ja nägin,
kuidas lastevanematele oli tähtsam töö ja raha, aga laste tervis peaks
ju tähtsam olema. Mina olen olnud juba kaks kuud hooldus ehel olnud oma
lapsega ja ei saa ka palka, kuid kuidagi tuleb ju hakkama saada. Aga lapse
tervis on ju kõige tähtsam!"