Võrreldes 2012. aastaga jätkus päevakirurgia patsientide arvu kasv, kus mullu oli opereerituid viis protsenti rohkem ja haiglakirurgia patsientide vähenemine, kus oli neli protsenti opereerituid vähem.

Tervise Arengu Instituut (TAI) märgib oma ülevaates, et osaliselt on haiglas opereeritute arv vähenenud registreerimise muutusest.

Täiskasvanud naisi opereeritakse rohkem kui mehi, seda nii haigla- kui päevakirurgias.

Kuigi viimaste aastate jooksul on naissuguelundite ja sünnituse operatsioonide arv vähenenud, on need siiski naistele haiglas sagedamini teostatavad kirurgilised protseduurid. 2013. aastal moodustasid sünnituse tõttu opereeritud 20 protsenti kõigist opereeritud naistest ja naissuguelundite tõttu opereeritud 18 protsenti.

Täiskasvanud meestele teostatakse haiglaravil kõige enam luu-ja lihaskoe ja südame- ja suurte rindkereveresoonte kirurgiat, mis moodustavad vastavalt viiendiku ja 12 protsenti operatsioonidest.

Päevakirurgias teostati täiskasvanutele kõige rohkem silma operatsioone. Meestel moodustasid silma operatsioonid kõigist opereeritutest 37 protsenti, naistel olid naissuguelundite (37%) järel sageduselt teisel kohal (28%).

Lastel on sarnaselt varasemaga opereeritud valdavalt suud ja neelu ehk adenotonsillektoomiaid. 2013. aastal moodustasid suu ja neelu opereeritud lapsed haiglas opereeritutest kolmandiku ning päevaravis kaks kolmandikku kõigist opereeritutest.

2013. aastal koguti esmakordselt andmeid operatsioonitubade ning ärkamisruumide ja -voodikohtade kohta. Teenuseosutajate andmetel oli Eestis 2013. aasta lõpu seisuga 159 operatsioonituba ning 59 ärkamisruumi.