„Ma saan aru, kui kool viib õppekava väliselt lapsi jõulude ajal kirikusse, aga laste pildistamine nõukogude okupatsiooni sümbolite taustal Eestis on lubamatu, seda enam, et tegu polnud juhusliku juhtumiga,“ ütles Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Martin Kukk.

„Tallinna Linnamäe Vene Lütseumiga on varemgi probleeme olnud. Mõni aeg tagasi oli juhtum, kus õpetati selles koolis Vene Föderatsiooni õppekavade alusel aineid. Selles küsimuses kutsusime korrale abilinnapead Mihhail Kõlvartit, kes ilmselt arvab senini, et sellised juhtumid Tallinna haridussüsteemis on lubatud,“ lisas Kukk.

„Tulenevalt sellest, et senised juhtumid Tallinna Linnamäe Vene Lütseumis on saanud ka linnapea Edgar Savisaare vaikiva heakskiidu - Tallinna linna haridussüsteemis ei järgita Eesti Vabariigis kehtivaid seaduseid ning on võimalik, et 1. klassi lapsi kasutatakse punalipu sümboolika - sirbi ja vasara taustal pildistamiseks, algatame umbusalduse linnapea Edgar Savisaare suhtes,“ ütles Martin Kukk.

Umbusaldusele kutsub Reformierakond alla kirjutama kõiki Tallinna linnavolikogu IRL-i, sotsiaaldemokraatide ning Keskerakonna saadikuid, kes Tallinna Linnamäe Vene Lütseumiga seotud juhtumid hukka mõistavad.

Umbusaldus antakse üle Tallinna volikogule järgmisel istungil.