Aicha on üks paljudest Euroopa teismelistest tüdrukutest ja naistest, kes on sõitnud Süüriasse ja Iraaki, et Islamiriigiga ühineda, vahendab BBC News.

Aicha lahkus Hollandist veebruaris, et abielluda Hollandi-Türgi päritolu pühasõdalase Omar Yilmaziga, kes on teeninud ka Hollandi sõjaväes.

Monique sõitis esimest korda Türgisse oktoobris, et tütar üles otsida, kuid tal ei õnnestunud piiri ületada.

Septembris ütles Monique Hollandi televisioonile, et tütar muutus lühikese ajaga innukast Hollandi teismelisest radikaalseks moslemiks, kes oli sotsiaalmeedias kontaktis Yilmaziga ja lõpuks armus temasse.

„Ta nägi temas omamoodi Robin Hoodi,“ ütles Monique.

Pärast politsei teavitamist Aicha plaanist Süüriasse sõita võeti ära tema pass, kuid ta kasutas selle asemel ID-kaarti.

Yilmaz ütles kolmapäeval BBC-le, et abiellus Hollandi tüdrukuga pärast seda, kui teine võitleja, kellega ta pidi abielluma, võitluses hukkus, kuid nad läksid hiljem lahku. „See ei töötanud, me läksime lahku. Tema läks oma teed, mina oma teed,“ ütles Yilmaz.

Eelmisel nädalal pärast abipalvet läks Monique politsei nõuande vastaselt tagasi ning sõitis Islamiriigi niinimetatud kalifaadi pealinna Raqqasse, teatas Hollandi meedia. Teadetekohaselt leidis Monique tütre üles ja tõi ta Türgi kaudu koju. Yilmaz nimetas Aichat Twitteris endiseks naiseks.