Reformierakonna ja IRLi valitsuses mitu aastat majandus- ja kommunikatsiooniministri ametis olnud Parts ei lasknud koos temaga saates esinenud Jürgen Ligil, Rainer Vakral ja Kalev Kallol peaaegu suudki lahti teha.

Kui äsja rahandusministri kohalt lahkunud Jürgen Ligi üritas natukenegi selgitada Rõivase ja Stubbi LNG-kokkulepet, siis põrutas Parts: "Ma tean fakte, sina ei tea!", lisades, et on teadlik ka Rõivase ja Stubbi neljasilmajuttudest.

"Te olete teinud riigile kahjuliku tehingu," võttis Parts asja kokku.

Muidu teravate ütlemiste tõttu tuntud Ligi oli seekord üsna sõnakehv, öeldes vaid "Ma ei saa üldse aru, millest sa räägid, jäta teiste kirumine. Räägi asjast!"

Partsi sõnul võivad vaid asjatundmatud tunda uhkust, et Eesti sai Soomelt loa rajada siia väike terminal. "Väikseid terminale võib igale poole teha, Soome teeb neid kogu aeg," rääkis Parts, lisades hiljem, et "ma ei tea, kas te, mehed, elate pilve peal".

Partsu sõnul on vaja võimuliidul nüüd õigustada LNG tehingut, "isegi härra Ligi kärutati siis saatesse nüüd õhtul välja".

Pärast Partsi paarikümneminutist soolot ei pidanud ka Jürgen Ligi närv enam vastu ning ta lubas endale paar teravust. "Muvvame läbi taktika ei tööta," ütles ta Partsile, viidates kunagisele Res Publica valimisloosungile. 

"Juhan on lubanud siin igasuguseid inetusi partneritele, et oleme ebakompetentne. Selle LNG projekti analüütik on Euroopa Komisjon," selgitas Ligi.