Šikšniūtė külastas pühapäeval Šilutė rajoonis oma vanaema ja läks juhusliku auto peale, mis sõitis Klaipėdasse, kus ta õppis, kuid kohale ta ei jõudnudki. Kahtlustatakse, et tüdruku tappis 1991. aastal sündinud Šilutė elanik, kes on varem kaks korda juba süüdi mõistetud,  vahendab Leedu Delfi.

Teisipäeva pärastlõunal leiti Minija jõest Šikšniūtė saapad ja katki rebitud jopp. Tuukrid hakkasid surnukeha otsima juba teisipäeva õhtul, kuid pimeduse saabudes tööd katkestati. Kolmapäeva hommikul alustati otsinguid uuesti. Kell 11.15 katkestati töö, sest politsei leidis tema surnukeha teisest kohast, Šilutė lähedalt Macikai külast, kus elab tapmises kahtlustatava ema.

Leedu Delfi andmetel leidis tüdruk juhusliku auto interneti kaudu. Sõidu ajal hakkas ta muretsema, sest rohelise Hyundai juht pööras kruusateedele. Tüdruk kirjutas sõbrannadele mitu sõnumit selle kohta, et autojuht käitub imelikult. Samuti kirjutas ta, et tema telefoni aku tühjeneb.

Esmaspäeval küsitles politsei rohelise Hyundai juhti. Pärast esimest ülekuulamist lasti ta vabaks. Hiljem, kui hakati ütlusi kontrollima, räägiti Šikšniūtė lähedastega ning tekkisid kahtlused, et noormees valetab. Kui kontrolliti mehe telefoniandmeid, selgus, et pühapäeval pole ta Klaipėdas olnud. Teisipäeval kuulati noormees uuesti üle ja vahistati.

Tapmises kahtlustatav noormees oli esmaspäeval pärast esimest küsitlemist politseis viinud oma Hyundai Šilutė lähedal asuvasse vanade autode kokkuostu. Auto aken oli katki, kuid salongis ei olnud klaasikilde. Enne lammutusse viimist oli auto põhjalikult seest puhastatud. 

Esialgsetel andmetel on Šilutėst pärit noormees varem mitu korda kohtus süüdi mõistetud.