Püüdlemisest konkreetsete tulemuste poole

„Meile ei ole vajalik protsess – me ei ole trotskistid, meile on vajalik lõpptulemus. Trotskil oli nii: liikumine on kõik, lõpptulemus pole miski. Meile on vajalik lõpptulemus, lõpptulemuse saavutamine,“ rõhutas Putin.

Tööstuse, ettevõtluse ja põllumajanduse heast võimalusest tänu sanktsioonidele

Rääkides vajadusest asendada import lääneriikide sanktsioonide tingimustes ja Venemaa vastumeetmetest, märkis Putin, et see ei ole mitte ainult väljakutse ja uus ülesanne, vaid ka hea võimalus arenemiseks. „Me oleme teiega ju täiskasvanud inimesed, me mõistame, mis toimub. Me oleme sisuliselt ära kasutanud meie partnerite ebakorrektse käitumise, eriti nende maade osas, kes võtsid edukalt omaks Venemaa põllumajandustoodete turu, ja mina leian, et läksid alt, meie vastu kuulsaid sanktsioone kehtestades. See andis meile nii moraalse kui ka juriidilise õiguse kehtestada vastumeetmed just selles valdkonnas, mis on viimastel aastatel näidanud head kasvutempot,“ ütles Putin.

Rahvatarkus

Putin märkis, et impordi asendamise probleem põllumajanduses tuleb lahendada võimalikult lühikese ajaga, kusjuures selleks on olemas erinevad meetodid, mis on ära teeninud tähelepanu. „Meie jaoks ei ole ju tähtis, kuidas seda tehakse, meile on tähtis tulemus. Nagu meil rahva hulgas öeldakse, pole tähtis kelle oma on pull, peaasi, et vasikas on meie,“ ütles Putin.

Kangelaslikkusest ja selle eest ära teenitud autasudest

Putin hindas kõrgelt kõigi Krimmi Venemaaga ühendamises osalenute panust, kuid eelkõige krimlaste enda oma. „Võidu ordeni ja kangelase nimetuse on ära teeninud krimlased ise. Kui poleks olnud nende seisukohta, poleks midagi olnud,“ teatas Putin.

Venemaa alistumatusest

Putin märkis, et ülemaailmses plaanis arvestab USA Venemaa allutamise ja tema enese huvides tegutsema panemisega, kuid tema plaanid pole määratud täide minema. „Nad ei taha meid alandada, nad tahavad meid allutada. Tahavad meie arvelt lahendada oma probleeme, tahavad allutada meid oma mõjule. Mitte kellelgi ajaloos ei ole see Venemaaga õnnestunud ja mitte kellelgi ei õnnestugi,“ ütles Putin.