Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul soovib ta homsel kohtumisel Läti kolleegiga arutada nii regionaalset koostööd kui ka olukorrast Ukrainas ja Euroopa lõunanaabruses.

“On oluline, et Venemaa hakkaks täitma Minski protokolliga võetud kohustusi ning astuks konkreetseid samme, et aidata kaasa konflikti lahendamisele, mis austab Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust,” ütles välisminister. “Peame suhtuma täie tõsidusega ka Euroopast lõunas olevatesse julgeolekuriskidesse, nagu äärmusrühmituse ISIL tegevusse,” lisas ta.

Pentus-Rosimannus saatis täna Läti välisministrile Edgars Rinkēvičsile õnnitlused Läti iseseisvuspäeva puhul. “Eesti ja Läti kahepoolsed suhted ja koostöö on olnud väga head,” ütles Pentus-Rosimannus. “Soovin Lätile palju õnne ja edu Euroopa Liidu eesistujana 2015. aastal. Läti kogemus on meie jaoks väga oluline, kuivõrd Eesti on eesistuja 2018. aastal,” lisas ta.

Homsetel kohtumistel kõneldakse Eesti ja Läti suhetest. Samuti räägitakse koostööst NATOs ja regionaalsest julgeolekust ning viimastest arengutest Ukrainas. Veel arutatakse energiapoliitika temaatikat ning olukorda Iraagis ja Süürias. Kõne all on ka Läti eelseisev Euroopa Liidu eesistumine järgmise aasta esimesel poolel. Kohtumistele lisaks tutvustatakse ministrile Läti uut rahvusraamatukogu.