„Me teeme suuri jõupingutusi kõigi oma külaliste heaks, aga kui teil on keegi tuntud inimene, laulja või võidusõitja, tuleb palju rohkem tööd teha, sest neil on palju rohkem nõudmisi. Selle kaliibriga inimeste eest hoolitsemiseks tuleb neetult palju rohkem tööd teha,“ ütles Hiltoni töötaja veebilehele News.com.au.

Hilton võõrustas G20 tippkohtumisel delegaate Mehhikost ja Mauritaaniast, aga kõige suuremat tähelepanu vajas Venemaa delegatsioon, mis hõivas kolm neljandikku saada olnud tubadest ning osa personalist pidi ruumipuudusel koos elama.

„Asi on rohkem selle suuruses, 319 inimese sissekolimine hotelli tundide jooksul ja siis ühel päeval pead sa 319 inimest jälle välja kolima, see on tõesti see, mida see tähendab,“ rääkis hotellitöötaja. „Suletud teed ei tee asja kellelegi lihtsamaks. Asi oli rohkem kogu selle olukorra logistikas.“

Hotellis olid kõigil töökohtadel inimesed 24 tundi ööpäevas ning personal oli valmis pidevalt Putinile ja tema kaaskonnale toitu valmistama.

„Me valmistasime seda oma köögis ja see viidi talle restorani või kus iganes ta einestas, ning keegi maitses seda, et teha kindlaks, et see ei ole mürgitatud või midagi taolist, ning siis pandi see taldrikule ja serveeriti,“ rääkis hotellitöötaja.

Need, kes lootsid hotelli restoranis Putinile pilku heita, pidid pettuma, sest kõik riigijuhid eelistasid einestada oma tubades.

Iga riik tõi kohale ka oma julgeolekumeeskonna, millele lisaks oli hotellis Austraalia politsei ja väljas kõndisid ringi salaagendid.

„Mis sellesse puutub, siis kõigil neil riikidel on oma turvamehed ja nad ei taha, et meie sellesse sekkuksime,“ ütles hotellitöötaja. „Putiniga oli enamasti kaasas 4-5 inimest, muidu on tal alati põhimees, kes on koos temaga pidevalt. Väga laiaulatuslik see ei olnud.“

Vaatamata spekulatsioonidele, et Putin lahkus tippkohtumiselt varem rahvusvahelise surve tõttu, oli varasem lahkumine hotellitöötajate sõnul kogu aeg plaanis.

„Meile ei öeldud kunagi aega, aga meile öeldi kohe, et see toimub keskpärastlõunal.“

Hotellitöötajatel keelati külaliste kohal viibimise ajal mingitest üksikasjadest perekonnaliikmetele või sõpradele rääkida.