Eelnõu kohaselt eraldatakse Vabariigi Valitsuse omandireformi reservfondist vara tagastamata jätmisest tekkinud kahju hüvitamiseks 450 000 eurot korporatsiooni Rotalia vilistlaskogule ja korporatsiooni „Fraternitas Tartuensis“ vilistlaskogule, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eesti Päevaleht kirjutas juba 2000. aastal, et valitsus ei toetanud toona kultuuriministri ettepanekut mitte tagastada õigusvastaselt võõrandatud hoonet, Tallinnas Pärnu mnt 18 ning kohustas kultuuriministeeriumit pidada läbirääkimisi lahendamaks Vene Draamateatri tööks vajalike ruumide probleem.

Tallinna omandireformiameti ekspertkomisjon otsustas nimelt 12. jaanuaril 2000.a, et Pärnu mnt 18 paiknevad ehitised on säilinud endisel individualiseeritud kujul ja kuuluvad tagastamisele omandireformi õigustatud subjektidele: Korporatsioon Rotalia Vilistlaskogule ja Korporatsioon Fraternitas Tartuensise Vilistlaskogule.

Seletuskirja kohaselt pidas Kultuuriministeerium läbirääkimisi õigustatud subjektidega leidmaks osapooli rahuldavat lahendust ning valmistati ette leping, milles õigustatud subjektid tegid riigile järeleandmisi. Ei kultuuriministeerium ega Vene Draamateater toetanud siis lepingu sõlmimist.