Kersti Sarapuu sõnul on ta Tallinna elu ka varem enda kodukandi inimestele tutvustanud. „See ei ole esimene kord, kui viin Paide ja Järvamaa eakaid Paidest välja ja seda omal kulul. Ka seekord kinkisin enda poolt võimaluse 50-le inimesele ekskursiooniks tutvuma Tallinna linna uute ehitistega, mille algus sai olema Tallinna raekojast,“ ütles Sarapuu Delfile.

Järvamaa eakate reisi pealinna kajastas ka Tallinna TV (link saatelõigule!) ning saatelõigus on näha, et esimeses peatuspaigas, Tallinna raekojas võttis reisiseltskonna vastu Kersti Sarapuu abikaasa ja Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu, kes kuulub, nagu ka tema abikaasa, Keskerakonna juhtivpoliitikute hulka.

Tallinna raekoda jäi ka ainsaks Lasnamäe-väliseks vaatamisväärsuseks. Pärast seda viidi reisiseltskond Tondiraba jäähalli, Lasnamäe õigeusu kirikusse ja linnapoodi lipo tutvuma sealse kaubavalikuga.

Küsimusele, kas Tallinnat külastama tulnud eakatele peaasjalikult vaid Keskerakonna valitsuse ajal püstitatud hoonete ja asutuste näitamise näol on tegemist Keskerakonna Järvamaa valimisnimekirja eesotsas kandideeriva Kersti Sarapuu valimiskampaaniaga, vastas poliitik, et Tallinn on võimalus näha, kuidas inimeste eest hoolitsetakse.

„Meie inimesed soovisid minna Tallinna. Oleme ikka arvestanud nende sooviga ning mis seal salata - Tallinn ongi kõikidele inimestele võimalus näha, kuidas oma linlaste eest hoolitsetakse. Kas meeldib või mitte, on seal võimul keskerakondlased, kelle eestvedamisel linna arendatud, ning minust oleks rumal mitte seda kõike oma inimesteni viia,“ ütles ta.

„Ma ei oska öelda, kas Lasnamäe kirikus või Tondiraba jäähallis meid tutvustanud giidid kuuluvad kuskile erakonda, aga nad olid oma valduste üle uhked ja näitamise eest tänulikud ning selle eest tasuda ei tulnud.“

Abikaasad Sarapuud kasutasid Järvamaa eakate Tallinnasse viimiseks Arvo Sarapuu bussifirmat ATKO, mille arved tasus Kersti Sarapuu enda sõnul omast taskust.

„Oleme kasutanud väljasõitudeks nii ATKO busse kui ka tellinud teenust. Seekord oli meil üks buss Paide ATKO-st ja üks Tõnis Ainjärvelt,“ sõnas Sarapuu.

„Momendil on arved teel, kuid hinnanguliselt läksid need maksma 570 eurot kahe bussi peale kokku. See kingitus tehti septembris ning eakad valisid ise päeva, millal nad sõita soovisid. Neid reise on tehtud läbi aastate ca 10 aasta jooksul sügiseti eakate päeva paiku,“ lisas ta.

„Mina ja mu abikaasa oleme elanud Järvamaal üle 40 aasta ja need on meie inimesed, kellele tähelepanu pöörame.“