„Luganski oblastis Frunze-Oleksandrovske-Slovjanoserbski autoteede ristumise juures on nähtud vastase tehnika ja elavjõu suurt koondumist. Terrorismivastase operatsiooni jõud fikseerivad kolonni ümberpaiknemise ja tegutsevad adekvaatselt,“ ütles Lõssenko esmaspäeval Kiievis Interfax-Ukraina vahendusel.

Lisaks sellele nägid piirivalvurid Lõssenko sõnul pühapäeval Mariupoli suunal drooni. 500 meetri kaugusel mässuliste kontrollpunktist Novoazovski linnast väljasõidu juures Mariupoli suunas avastati Vene päritolu õhutõrje raketisüsteem Pantsir. „Märgime, et sellised kompleksid ei saa olla Ukraina armee relvastuses,“ rõhutas Lõssenko.

Veel rääkis Lõssenko, et Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad nägid Donetski oblastis liikumas kaht kolonni tehnikat, mis koosnesid 50 veokist KamAZ, mis vedasid raketiheitjaid Grad ja haubitsaid.

„Operatiivsetel andmetel on Vene Föderatsioonist Donetskisse toodud uued automaadid AK-74 koos lasersihikutega. Samuti on informatsioon moodsate snaipripüsside saabumise kohta lähimal ajal,“ lisas Lõssenko.