"Juba Arvamusfestivali järel oli mulle selge, et kõige enam kattuvad minu vaated Sotsiaaldemokraatliku erakonna omadega. Just see erakond on oma tegudega kõige enam toestanud, et ta seisab inimõiguste ja kodanikuvabaduste eest," on Meikar enda otsust varem Eesti Päevalehe ja Delfi toimetusele kommenteerinud.

Reformierakonnast skandaaliga välja visatud Meikari sõnul ei sündinud otsus üleöö ning poliitik vaagis seda võimalust pikalt. "Keegi mind keelitamas ei käinud, küsisin ise Sven Mikserilt, et kui otsustan aktiivsesse poliitikasse tagasi tulla, kas sotsiaaldemokraadid näeksid mind enda ridades. Sain vastuseks jah ning võtsin endale mitmekuise mõtlemisaja."

Meikar on kinnitanud ka enda soovi sotsiaaldemokraatide ridades riigikokku kandideerida.

2012. aasta sügisel heideti Silver Meikar Reformierakonnast välja, kuna tõi päevavalgele erakonna rahastamisskandaali.

Lisaks poliitilisele karjäärile on Meikar olnud Ukrainas vaatlejana oranži revolutsiooni ajal ning kajastanud alates 2013. aasta lõpust vabakutselise ajakirjanikuna olukorda Ukrainas alates Euromaidani sündmustest.

2012. aastal pälvis Silver Meikar Valgetähe IV klassi teenetemärgi järjekindla inimõiguste, kodanikuvabaduste, demokraatia ja õigusriigi põhimõtete kaitsmise eest.