Eile kell 13.25 peatas politseipatrull Häädemeeste vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 189. kilomeetril sõiduauto Infiniti, mille roolis oli 26-aastane Lätist pärit mees.

Peatamise põhjuseks oli lubamatult suur sõidukiirus: teelõigul, kus suurim lubatud kiirus on 90 km/h mõõdeti selle auto kiiruseks 181 km/h.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees sõnas, et see auto ei liigelnud üksi tühjal maanteel, vaid seal oli teisigi liiklejaid, kellest kihutaja möödasõite tegi.

Sellega pani ta ohtu nii enda kui ka teiste liiklejate elud. Peremehe sõnul on oluline, et toimepandud õiguserikkumisele järgneb kiirelt karistus.

"Ei ole vahet, kas tegemist on meie riigi või mõne naaberriigi elanikuga. Meie riigis kehtivad seadused on täitmiseks kõigile siinviibijatele ja mõtlematule kihutamisele ei ole õigustust," lisas Peremees.

Politsei pidas mehe väärteokorras kinni ja alustas menetlust liiklusseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõidukijuhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest üle 60 kilomeetri tunnis.

Karistatakse sellise teo eest rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kahekümne nelja kuuni.

Pärnu politseijaoskond taotles talle täna kohtult karistuseks aresti ning juhtimisõiguse äravõtmist.

Pärnu maakohus määras mehele karistuseks seitse ööpäeva aresti ning tema juhtimisõigus peatati kuueks kuuks.

Auto kontrollimisel äratas politseinike tähelepanu ka tema veos: pagasiruumis oli 15 kasutatud akut kaaluga kokku umbes 200 kg. Kuna kasutatud akude näol on tegemist ohtlike jäätmetega, siis peab sellise veose vedamiseks olema luba. Selle teemaga tegeleb edasi keskkonnainspektsioon.