Praegust kivikirikut hakati ehitama 1776. aastal ja see pühitseti 1780. aasta kuuendal juulil. Järgmisel aastal tähistame kiriku 235. sünnipäeva. 235 aastat on inimese eluiga silmas pidades väga pikk aeg. Ka kirikut pole ajahammas puremata jätnud ja tänaseks on Anna kirikus mitmeid kohti, mis vajaksid põhjalikku remonti ning taastamist. Kiriku põrand on mäda ja auke täis, laudkatus vajab lähiajal hädasti üle tõrvamist, seinad hooldamist, rõdu ja trepp uuendamist.

Anna kogudus ise on hetkel väga väike – koguduse liikmemaksu tasub vaid mõnikümmend inimest. Sellest ei jagu kirikul aga rohkemaks kui vaid hädapäraste maksude tasumiseks. Remondi jaoks raha järele ei jää.

Kirik on tihti avanud oma uksed teelistele, kellest paljud on kasutanud võimalust ning peatunud, vaatamaks selle ilu ja väärtusi. Seega ei ole Anna kirikut tarvis säilitada vaid oma koguduse liikmete huve silmas pidades, vaid see pakub ajaloolist väärtust laiematelegi ringkondadele.

Aastal 2015 pühendume Paide vallas koos kirikuga heade inimeste annetuste kogumisele ja rahva tähelepanu juhtimisele selle kiriku säilimise vajalikkusele. Kahjuks ei ole ka vallal endal nii palju vahendeid, et vaid oma jõududega kirikut renoveerida.

Kutsume inimesi annetama Anna kiriku remondi jaoks. Kõik, kes annetavad kuni 2015. aasta esimese detsembrini Anna kiriku remondi tarvis vähemalt 50 eurot, nende nimed kantakse Anna kiriku seinale paigaldatavale tahvlile, kus need jäävad nähtavaks sajanditeks. Kõigi annetajate nimed jäädvustatakse koguduse arhiivis. Võimalik on annetada ka oma lähedaste mälestuseks – nende mälestuse jäädvustamiseks.

Oma annetuse saad teha EELK Anna koguduse kiriku remondi fondi arveldusarvele SEB EE631010220056672016 märksõnaga "Kiriku heaks", või jumalateenistustel kirikus kohapeal. Tulumaksusoodustuse saamiseks tuleks märkida üles ka annetaja nimi ja isikukood.

Infot koguduse kohta leiad koguduse kodulehelt ja Facebookist.