Lessin teatas, et arutas kolmapäeval Pljuštševi vallandamist Ehho Moskvõ peatoimetaja Aleksei Venediktoviga. Ma hoiatasin teda, et kui ta seda otsust vastu ei võta, võtan ma selle vastu ise. Ta ütles, et mõtleb,“ lausus Gazprom-Media juht Forbesile Lenta.ru vahendusel.

Lessin kommenteeris ka Ehho Moskvõ töötajate sotsiaalvõrgustikes avaldatud postitusi sellise otsuse ebaseaduslikkuse kohta. „See on nende õigus kirjutada selliseid asju Twitteris. Mina arvan, et kui asi puudutab moraalipõhimõtteid, peavad esikohal olema need, mitte formaalsed põhikirjapõhimõtted. Minul oleks nende asemel piinlik,“ ütles Lessin.

Ehho Moskvõ peadirektor Jekaterina Pavlova märkis, et Pljuštševi vallandamise õiguspärasuse võib otsustada vaid kohus. „Me oleme valmis kohtuvaidluseks selles küsimuses,“ rõhutas Pavlova.

Ehho Moskvõ saatejuht Pljuštšev vallandati neljapäeval raadiojaama enamusaktsionäri Gazprom-Media nõudmisel seoses „kõigi lubatud moraalsete ja eetiliste normide rikkumisega“.

Raadiojaama peatoimetaja teatas aga, et Pljuštšev jätkab tööd. Venediktovi sõnul on vallandamiskäsk vastuolus raadiojaama põhikirjaga, mille järgi ei saa ühtki ajakirjanikku vallandada ilma peatoimetaja esildise ja allkirjata.

Pljuštševi moraalitu käitumine seisnes selles, et ta esitas kolmapäeval sotsiaalmeedias küsimuse, kas Venemaa presidendi administratsiooni ülema Sergei Ivanovi poja hukkumist võib pidada tõendiks kõrgemate jõudude olemasolu kohta. Hiljem Pljuštšev kustutas selle postituse ja vabandas avalikult.