"Kallid kaasmaalased!

Õnnitlen teid ajaloolise pidupäeva – Oktoobrirevolutsiooni aastapäeva puhul.

Pole kahtlust, et 1917. aasta oktoobri sündmused muutsid tohutu maa saatust ja lõid tingimused seal elanud rahvaste rahvuslikuks taassünniks ning rahvaste enesemääramisõiguse realiseerimiseks.

Nõukogude võimu aastate lahinguvõitude ja tööalaste saavutuste kangelaslik kroonika on tõeliselt pretsedenditu. Nõukogude Liidu vennasrahvad rajasid üheskoos võimsa majanduse, teaduse, kultuuri. Valgevene pole seda potentsiaali mitte ainult säilitanud, vaid mitmekordistanud, valides oma arengutee. Meie ühiskonnale omased rahu, stabiilsus ja üksmeel on selle seaduspärane tulemus, et me ei ole hüljanud Suure Oktoobri sotsiaalseid saavutusi, pole reetnud võrdsuse, õigluse ja inimeste omakasupüüdmatu teenimise ideaale.

Me oleme ühed vähestest nõukogudejärgses ruumis, kes avaldavad austust sellele ajaloolisele kuupäevale. Valgevenelased ei loobu oma minevikust, aga ei taha ka lahti öelda suveräänsest õigusest määrata iseseisvalt oma tulevikku.

Soovin teile siiralt, kallid kaasmaalased, tugevat tervist, optimismi, veendumust oma jõus ja uusi saavutusi meie kodumaa heaks.

Aljaksandr Lukašenka"