Oponendid on üritanud juba aastaid tõestada, et Põhja-Tallinna linnaosavanem kulutab enne valimisi maksumaksja raha oma isiklikuks poliitpropagandaks. Tammemägi on tellinud nii riigikogu kui ka kohalike valimiste eel oma fotoga linnaosa kalendreid, kutseid ja plakateid. Politsei ja prokuratuur on algatanud Tammemägi suhtes 2 kriminaalasja, aga neist esimene lõppes keskerakondlase võiduga ja ilmselt lõpeb ka teine. Ehk siis  - kõik on õige!

Pealtnägija käes on dokumendid, mis räägivad must-valgelt sellest, et mullu 8. oktoobril ehk 2 päeva enne eelvalimiste algust andis linnaosavanem Tammemägi korralduse osta 2593 euro eest apteekide kinkekaarte, mille ta viis isiklikult koju kätte vähemalt 87 Põhja-Tallinnas elavale puudega inimesele või nende hooldajale.

Kolm anonüümseks jääda soovinud naist olid valmis „Pealtnägijale" rääkima, kuidas linnaosavanem nende poole pöördus.

Nagu selgub Karin Tammemägi korralduse seletuskirjast osteti kinkekaarte Põhja-Tallinna linnaosas elavatele omastehooldajatele ja hooldatavatele tänuks selle eest, et nood osalesid intervjuudes, mis puudutasid tugiteenuseid, toetusi ja abi arendamist! Kõlab ju loogiliselt, vähemalt paberi peal.

„Ta uuris, kuidas läheb, milline on seis. - Ja see oligi see intervjuu? ütles Valentina „Pealtnägijale.

„Ta küsis, et mis mured on, mis probleemid on jamillist abi on vaja ja siis et kui väga on abi vaja, et siis palun pöörduge minu poole. Ja siis ta andis selle kinkekaardi," ütles Anna.

Linnaosavanem väidab aga, et toimus intervjuu.

„Noh, intervjuuna võib ju teda tõlgendada, kui me rääkisime elust ja meie probleemidest," ütles Imbi.

Kaks naist väitsid, et ei olnud linnaosavanemat kunagi verem näinud ehk nad nägid teda toona esimest korda. Ka hiljem ei olnud nad Tammemägit näinud.

Naised ei mäleta, millal linnaosavanem neile 10 eurosed kinkekaardid tõi, ent see oli nende väitel enne valimisi. Korraldus, millega Tammemägi lasi linnaosa reservfondist apteekide kinkekaardid kinni maksta, on allkirjastatud 8. oktoobril ehk kaks päeva enne eelhääletuse algust ja 12 päeva enne valimispäeva. Tammemägi aga väidab, et kinkekaartide eest maksti tagantjärele ning tegelik külastusring tehti 10. septembrist kuni 4. oktoobrini. Ehkki küsimus on vaid päevades, ei ole Tammemägi väitel kinkekaardiaktsioon ikkagi mitte mingit pidi seotud valimistega.

Naiste sõnul Tammemägi siiski otsest valimispropagandat ei teinud.

„Minul isiklikult kahtlust ei ole, et seda raha kasutati puhtalt poliitpropaganda tegemiseks, minnes vähekindlustatud või nõrgas positsioonis olevate isikute koju, jättes meene, loodeti saada hääli valimistel," ütles Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees sotsiaaldemokraat Hanno Matto.

„See on kaugelt, kaugelt eetiline, see on ebanormaalne, see on selgelt maksumaksja raha kulutamine poliitpropaganda jaoks, aga see on seaduslik," lisas Matto.

Riigikogu erakondade rahastamise järelevalve komisjoni aseesimees Kaarel Tarand, kellele Karin Tammemägi ja tema trikid on juba vanad tuttavad, tahab kinkekaardikaasuse esimesel võimalusel komisjonis luubi alla võtta. Miks jagati kinkekaarte just enne valimisi; oli see ikkagi intervjuu või lihtsalt vestlus; kus ja millisena kajastub intervjuude tulemus jne.

„Jah ta sai kasu, ta sai eelise, mida ta poleks tohtinud saada. Järelikult raha tuleb vähemasti tagasi maksta. Seda eelist valimistulemuse näol me ära võtta enam niikuinii ei saa. Et kui sealt tuli lisahääli, see ei ole tuvastatav. Kui pääseb karistuseta, kasutab neid samu võtteid järgmisel korral uuesti," ütles Tarand.