Teise lisaeelarve kinnitamisel kujuneb käesoleva aasta linnaeelarve kogumahuks 528,8 miljonit eurot, teatas raepress.

„Lisaeelarvest eraldatakse vahendid politseipargi rekonstrueerimiseks, Lasnamäel Vikerlase tänaval asuvale jalgpallipalliväljakule uue kunstmurukatte rajamiseks, Tondiraba jäähalli parkla juurde külastajate mugavuse tõstmiseks täiendava sissesõidutee ehitamiseks ning lastekodulastele peremajade kavandatust kiiremini valmis ehitamiseks," ütles linnapea Edgar Savisaar.

Savisaar lisas, et lisaeelarve võimaldab ka Pirita spordikeskusele liuvälja korraliku hoolduse tagamiseks uue jäämasina soetada, Keskraamatukogu vanad aknad välja vahetada, ühistransporti paremini korraldada ning trammiteede ja foorisüsteemide uuendamist jätkata.

Lisaeelarve suurendab ka teerajatiste, eeskätt jalgteede ning ühistranspordipeatuste puhastamiseks ette nähtud summat ning võimaldab kesklinnas ja teistes linnaosades jõuluvalgustust uuendada. Lisaeelarvest toetatakse ka Mustamäele luterliku kiriku rajamiseks eelprojekti koostamist ning nähakse täiendavad vahendid puuetega inimeste ja laste toetusteks, mh Lasnamäel 1500 toidupaki jaotamiseks vähekindlustatud ja puudust kannatavatele peredele.

„Teise positiivse lisaeelarve koostamine ja nimetatud täiendavateks kulutusteks vahendite eraldamine on võimalik ette peamiselt muude kulutuste kokkuhoiu ehk siis ümberpaigutuste arvelt,“ ütles Savisaar. „Lisaeelarve oluline katteallikas on ka esialgu kavandatust suurem tulu üksikisiku tulumaksust. Üle on vaadatud ka teiste tululiikide prognoosid – seeläbi suurenevad maamaksutulu, reklaamimaksutulu, tulud saastetasudelt ja loodusvarade kasutusõiguse tasudelt. Suurenevad ka paljude asutuste omatulud, mis võimaldavad veel aasta viimastel kuudel teha asutuste toimimiseks vajalikke kulutusi ja soetusi."

Lisaeelarve eelnõuga nähakse ette eelarve tegevustulemi suurenemine 1 363 852 euro võrra. Lisaeelarvega suureneb 2014. aastaks kavandatud investeerimisprojektide kogumaht kokku 2 694 254 eurot. Suurema osa investeeringute kasvust moodustab välisrahastusega investeerimisprojektide kogumahu suurenemine 1 913 360 euro võrra. Investeeringutes kajastatakse juba eelmisel aastal alustatud välisrahastusega projekti „Ühistranspordi prioriteedisüsteemi laiendamine“ raames 2014. aastaks kavandatud soetused.