"Koalitsiooni liikmed muutsid lõpuks meelt ning otsustasid lisada ka petitsiooni esitanud inimeste esindajana arutelule üks inimene juurde. Suure tõenäosusega on selleks inimeseks Tiia Sihver," ütles Tsahkna vahetult pärast sotsiaalkomisjoni koosolekut Delfile.

"Ma ei saa aru, miks seda kõike vaja oli. Hakates vastandama puuetega inimeste koja juhti ja petsitsiooniinimeste esindajat tekkis jagelemine nii neil omavahel kui ka riigikogus. Nüüd lõpuks otsustati, et kõik osapooled saavad sõna, kuid õhk on paks," lisas Tsahkna.

Küsimust hakatakse arutama riigikogus sel neljapäeval, 6.novembril.

Eile kirjutasid EPL ja Delfi, et puudega inimesed, kes tegid ettepaneku riiklikult tähtsa küsimuse aruteluks, jäeti ise arutelult kõrvale.

Täna hommikul avaldasid riigikogu aseesimees Jüri Ratas ja Margus Tsahkna komisjoniliikmetele kirja teel nördimust, sest erivajadustega inimeste kõrvalejätmine nende algatatud arutelult ei ole õigustatud.

"Sotsiaalkomisjon ei kooskõlastanud 6. novembril parlamentaarsel arutelul esinejaid pöördumise algatanud organisatsioonidega. Kõnepulti palutud esinejate seas pole mitte ühtegi puudega inimest ning ühtlasi tähendas komisjoni otsus, et pöördumise riigikogule üle andnud Tiia Sihverile ei anta esinemisvõimalust," sõnas Ratas.

Puudega inimeste organisatsioonid kogusid 3500 allkirja petitsioonile ning esitanud pöördumise riigikogule ettepanekuga korraldada riiklikult tähtsa küsimuse arutelu töövõimereformiga seoses. Eilsel sotsiaalkomisjoni istungil otsustati hääletuse tulemusel, et petitsiooni esitanud organisatsioonid ei saa oma esindajat riiklikult tähtsa küsimuse arutelule määrata.