Tänavu veebruari alguses peeti kinni Hollandi võitlusklubis Combat Sports Academy treeninud 30-aastane Eesti päritolu sportliku vabavõitluse võitleja Dmitri "The Machine" Ivanov. Teda ja veel kolme meest - Andres Liinsood, Priit Karotamme ja Kristo Kosenkraniust - süüdistatakse narkootilise (kokaiini - toim.) ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslik käitlemises ning keelatud ja eriluba nõudva kauba ebaseaduslikus sisse- ja väljaveos. Eelmisel nädalal toimunud kohtuistungil ostustasid Priit Karotamm ja Kristo Kosenkranius minna prokuratuuriga kokkuleppele.

Seega otsustas kohus eile mõista Karotamme tingimisi ligi kolmeks aastaks ning Kosenkraniuse tingimisi kolmeks aastaks ja kuueks kuuks vangi. Kosenkraniuse karistusest kuus kuud kuulub mehele otsuse järgi reaalselt ärakandmisele, aga kuna ta viibis uurimise ajal 01.02.2014 kuni 31.07.2014 vahi all, siis loeti see karistus kantuks. Mõlemale mehele kehtib ka kolmeaastane katseaeg ning nad peavad täitma tervet rida kohtu poolt kehtestatud tingimusi.

Pildid möödunud nädala kohtuistungilt:

Samuti peavad mõlemad mehed tasuma sundraha 2,5 kuupalga alammäära ulatuses ehk 887 eurot ja 50 senti, kaitsjale toimikust koopia tegemise kulud ehk mõlemad ühe euro ning ekspertiisikulud mõlemad 804 eurot ja 25 senti.

Prokuratuuri süüdistuse kohasel osutas Priit Karotamm ajavahemikul 2013.a. detsembrist kuni 01.02.2014.a. tahtlikult füüsilist, ainelist ja vaimset kaasabi suures koguses narkootilise aine kokaiini ebaseaduslikule käitlemisele grupi poolt ja selle aine üle piiri toimetamisel. Täpsemalt oli Karotamm süüdistuse kohaselt see, kes andis Hollandisse narkoainele järele läinud Andres Liinsoole vahendid ja raha suure koguse kokaiini (ligi kaks kilo, millest ligi 700 g oli puhas kokaiin - toim.) äratoomiseks. Samuti pidi Karotamm leidma Eestist kokaiinile ostjad.

Kristo Kosenkraniust süüdistati samuti isikute grupis koos Andres Liinsoo ja Dmitri Ivanov´iga suures koguses narkootilise aine kokaiini ebaseaduslikult üle Eesti Vabariigi riigipiiri toimetamises ning selle käitlemises. Kosenkranius oli täpsemalt süüdistuse kohaselt see, kes läks Liinsooga Hollandisse kokaiiniäri ajama ning oli Liinsooga erinevates episoodides koos.

Nimetatud kaasuses jätkub veel kohtuasi Andres Liinsoo ja MMA võitleja Dmitri Ivanovi suhtes. Kohus teeb selle otsuse tuleva aasta jaanuaris.

Delfi kirjutas nimetatud kohtuasjast möödunud nädalal ka pikemalt. Seda saad lugeda siit.